Belangrijke data

Seizoen 2018/2019
Za 16 feb 2019
Geen zwemmen i.v.m. vakantie
Wo 27 feb 2019
ALV
Vr 19 apr 2019
Geen zwemmen i.v.m. goede vrijdag
Za 20 apr 2019
Geen zwemmen i.v.m. paasweekend
Za 27 apr 2019
Geen zwemmen i.v.m. Koningsdag
Ga naar de kalender >>>

Examens Zwemmend Redden 2015/2016

Op zaterdag 4 juni 2016 zijn de examens Zwemmend Redden.
Omdat wij ook dit jaar meedraaien in de pilot-vernieuwing lager bondsopleiding zullen de examens weer volgens het pilot-reglement afgenomen worden. Dit heeft vooral consequenties voor de organisatie van het examen. De kandidaten trainen immers al volgens dit reglement.


Wat moet je meenemen

De kandidaten die examen voor de brevetten doen nemen zwemkleding mee en de bovenkleding zoals je gewend bent tijdens de trainingen.

De kandidaten die Life Saver 2 en 3 doen nemen daarnaast hun geldig EHBO-diploma mee (voorzover je dit vooraf niet ingeleverd hebt). De kandidaten voor Life Saver 3 nemen tevens nog hun zakboekje mee met daarin het zakboekblaadje van diploma Life Saver 2 of oude diploma A of B.


Gezondheidsverklaring

Examen doen is alleen mogelijk als er een geldige gezondheidsverklaring van de kandiaat aanwezig is. De gezondheidsverklaring is maximaal 1 jaar geldig. Aan het begin van het jaar wordt aan alle leden gevraagd om opnieuw een gezondheidsverklaring voor dat jaar af te geven.
Zie hier voor meer informatie over de gezondheidsverklaring.


Zakboekjes

De kandidaten die voor het eerst examen bij de reddingsbrigade doen hebben een zakboekje nodig om daarin de zakboekblaadjes te bewaren. Deze krijg je na afloop van je examen. Hiervoor hebben wij een pasfoto nodig. Lever deze pasfoto uiterlijk een week voor het examen in aan het bad. Graag de naam vermelden achterop de foto.


Supporters

Alle ouders, opa`s en oma`s, broers en zussen en wie je voor de rest nog mee wil nemen, zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken als jij examen doet. Er is ruimte langs het bad waar het publiek plaats kan nemen. De restaurette is in gebruik door de examencommissie en daarom niet toegankelijk voor kandidaten of publiek.
Denkt u erom dat het langs het bad erg warm kan zijn, zeker als de zon volop schijnt. Wij zullen in elk geval zorgen voor voldoende water of limonade.


Uitreiking brevetten en diploma`s

Wij streven ernaar om zo snel mogelijk na afronding elk examen de behaalde brevetten en diploma`s uit te reiken. Voor de verwerking van de resultaten is echter enige tijd nodig. De prioriteit ligt bij de voortgang van de nog lopende examens. Daardoor kan het voor komen dat de uitslag soms even wat langer duurt; wij vragen hiervoor jouw en uw begrip.
Als het weer het toelaat zullen de uitreikingen buiten plaatsvinden. Na afloop van de diploma-uitreikingen willen we graag elke groep met de instructeurs op de foto.


Theorie-examens

De examens voor het diploma Life Saver bevatten ook een theorie-examen. De kandidaten voor Life Saver 1 doen (meestal) voorafgaand aan het praktijkexamen het schriftelijk theorie-examen bestaande uit 20 meerkeuze vragen.

De kandidaten van Life Saver 2 en 3 doen (eveneens meestal) voorafgaand aan het praktijkexamen een mondeling theorie-examen welke ongeveer 20 a 30 minuten duurt.

Voor het theorie-examen is het wel handig dat je alvast omgekleed bent, maar noodzakelijk is dit niet.


Examens en tijdsindeling

De examens kunnen niet allemaal gelijktijdig plaatsvinden en daarom is er een schema gemaakt. We proberen om dit schema aan te houden. Het kan zijn dat er tijdens het examen hier en daar wat geschoven wordt. Dit is afhankelijk van de voortgang en het verloop van andere examens. In principe beginnen de examens op het hieronder genoemde tijdstip. Zorg er voor dat je tenminste ongeveer 15 minuten van te voren aanwezig bent zodat je de tijd hebt om je om te kleden.

Uiteraard is er nu nog geen schema bekend.