Lifesaving wedstrijden Reddingsbrigade Nederland

Binnen Reddingsbrigade Nederland worden allerlei wedstrijden georganiseerd, op het gebied van Lifesaving, zoals zwemmend redden, eerste hulp aan drenkelingen en ocean events.

Dit zijn deels onderlinge wedstrijden, maar er vinden ook wedstrijden plaats volgens de daarvoor geldende internationale disciplines. We hebben een nationale ploeg die jaarlijks met succes aan diverse internationale ontmoetingen deelneemt.

Redden is namelijk ook een (top)sport!


Programmaraad Nationale Kampioenschappen

In mei 2015 is een geheel nieuwe website gelanceerd waar alle informatie van de Lifesaving wedstrijden in Nederland samengevoegd zijn.
Op deze website vind je alle informatie zoals wedstrijddata en reglementen.

Met de vele veranderingen in de sport, nieuwe structuur, opzetten van een nieuw wedstrijdreglement, vonden we het als programmaraad Nationale Evenementen ook een goed moment om afscheid te gaan nemen van de website www.breedtesport.eu, en over te gaan naar een nieuwe website www.rednedlifesavingsport.nl . Hierbij presenteren we deze graag aan U, een nieuwe frisse opzet, met als doel een duidelijke informatie verstrekking naar de sporters, trainers etc, voor de zaken die in het domein van de programmaraad vallen, namelijk alle Nationale Kampioenschappen en de daar aan gerelateerde zaken (reglement en records).

Vanaf heden zal deze website de informatie schakel gaan vormen tussen de programmaraad en de sporters/trainers. Op regelmatige basis zullen we er nieuws op plaatsen en links maken naar andere relevante zaken. De oude website is inmiddels offline.

Kijk op de nieuwe website www.rednedlifesavingsport.nl


World Championships Lifesaving 2016

De wereldkampioenschappen Lifesaving 2016 vinden dit jaar plaats in Nederland. Van 1 september tot 18 september vinden in Eindhoven en Noordwijk de wedstrijden plaats.

Van 1 tot en met 18 september 2016 organiseert Reddingsbrigade Nederland het WK Lifesaving 2016. Er staan maar liefst zeven verschillende WK-toernoeien op het programma voor landenteams, clubteams en masters. De Pool Events worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean Events worden georganiseerd in Noordwijk. In totaal verwachten we 4.000 tot 5.000 deelnemers uit 50 landen die hier komen strijden voor de wereldtitel. Het belooft een spektakel te worden.

Wil je meer informatie of wil je helpen?
Kijk dan op de website www.lifesaving2016.com.

Heb je vragen of wil je je aanmelden als vrijwilliger?
Dan kan dat via vrijwilligers@lifesaving2016.com.
We zien je aanmelding graag tegemoet!