Belangrijke data

Seizoen 2018/2019
Za 16 feb 2019
Geen zwemmen i.v.m. vakantie
Wo 27 feb 2019
ALV
Vr 19 apr 2019
Geen zwemmen i.v.m. goede vrijdag
Za 20 apr 2019
Geen zwemmen i.v.m. paasweekend
Za 27 apr 2019
Geen zwemmen i.v.m. Koningsdag
Ga naar de kalender >>>

Vertrouwenscontactpersoon

Het bestuur is verheugd dat wij na een aantal jaren de vacature voor vertrouwenscontactpersoon weer hebben kunnen invullen. José Temmink is bereid om deze functie op zich te nemen. Na een als prettig ervaren gesprek met het bestuur is zij op 10 december 2013 door het bestuur benoemd.

Taken van de vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon adviseer het bestuur over preventie, advies en voorlichting aan trainers en het bestuur over omgangsvormen en gedragsregels om ongewenst gedrag te voorkomen.
Het kan voorkomen dat je je onprettig voelt tijdens het sporten als gevolg van ongewenst gedrag van anderen. Als je te maken krijgt met ongewenst gedrag is het belangrijk dat het snel stopt. De vertrouwenscontactpersoon is dan bij uitstek een goed aanspreekpunt. Bij ongewenst gedrag kun je denken aan:

  • Seksuele intimidatie
  • Agressie en geweld
  • Pesten
  • Discriminatie

Wat kan de vertrouwenscontactpersoon voor je doen?

  • Zorg dragen voor de eerste opvang
  • Samen met je kijken welke stappen je kunt ondernemen
  • Indien nodig doorverwijzen naar professionele (externe) hulpverlening
  • Je op weg helpen als je een officiële klacht wilt indienen

Contact

Als je een afspraak wil maken kun de vertrouwenscontactpersoon altijd bellen of mailen. We overleggen dan samen waar het gesprek plaatsvindt. Het is belangrijk om te weten dat ze werkt voor en in opdracht van het bestuur. In sommige gevallen zal een terugkoppeling plaatsvinden met het bestuur. Als je dit niet wil dan kan de vertrouwenscontactpersoon je doorverwijzen naar een externe vertrouwenspersoon, hierbij hoeft ze niet te weten wat jouw probleem is. Bij een probleem is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met de vertrouwenscontactpersoon op neemt, dan loop je niet te lang met je problemen rond.

Heb je iets meegemaakt of wil je iets in vertrouwen kwijt, neem dan contact op met onze vertrouwenscontactpersoon:

  • Jose Temmink (06 - 3153 8244)

Ze is ook per mail bereikbaar: jose.temmink@gmail.com